Cremeboller (20 styk)

Kagecreme

2 æg
3 spsk. sukker
3 spks. mel
3 dl. mælk
1/2 stang vanillie 

Alle ingredienser blandes i en gryde. Koges igennem under piskning

Bolledej

1/4 liter mælk
1 æg
1 spks. sukker
50 g gær
1 tsk. kardemomme 
ca 500 g mel
400 g koldt smør

Mælk, æg, gær, sukker og kardemomme røres smmen med de 2/3 af melet. Med resten af melet udrules dejen til en firkant på ca ½ cm tykkelse. Smørret skæres i tynde skiver, der fordeles på 2/3 af dejen. Denne foldes sammen i 3 lag, således at den del, der uden fedtstof, foldes først ind. Derefter foldes dejen sammen på den anden led. Dejen udrulles igen og foldes sammen igen på samme måde, dog uden smør. Efter sidste udrulning skæres dejen ud i firkanter på ca, 10*10 cm, og der lægges 1 tsk. kagecreme på hver. dejen samles om fyldet og formes til boller, som stilles på pladen med sammebføjningen nedad. Bollerne stilles til hævning et lunt sted i en halv time og bages derefter ved 250 grader, til de er gyldne, ca. 10 - 15 minutter. Bollerne dyppes, mens de stadig er varme, i smeltet smør på oversiden, og derefter i stødt melis.